CT200424_Pelote16180 (1).jpg

En krage med Karaktär

Signerad av en verklig stilikon

Sven Bertil Taube - en av Sveriges största stilikoner ända sedan 60-talet - har de senaste fem åren beställt sina skjortor från oss. Vi har hjälpt till att ta fram skjortor inför turnéer och uppträdanden.

 

Med en förkärlek för större kragar har de allra flesta skjortor vi sytt gjorts med stora button-down kragar, detta eftersom filosofin är att de ger bäraren en snyggare siluett, inte minst på scenen. Som den gentleman han är så erbjöd han generöst nog oss att få använda hans namn och då tyckte vi att det var passande att ta fram en riktigt maffig och extra elegant krage som skulle få bära hans signatur - SBT.

Det är alltså bakgrunden till SBT-kragen, en rejält tilltagen button-down krage med en liten våg på kragsnibben av italiensk modell.

Small Scale Shirting

Kvalitet med själ och känsla

Ljuset flödar in i skrädderiet från stora fönster och i bakgrunden spelas musik. I den här lugna miljön får varje skjorta som sys full uppmärksamhet. Arbetet leds av skickliga Carmen som är övertygad om att omtanken och energin som skapar skjortan även stannar där.

 

Filosofin som hon ärvt efter sin mormor är att varje skjorta är unik och det syns på omsorgen om detaljer. Även om det ibland bara är bäraren själv som ser den höga kvaliteten på arbetet ger det en tillfredsställelse att veta att den finns där.

Carmen har en bakgrund som tekniskt ansvarig för några av Europas mest prestigfyllda varumärken. Här tar hon med sig all den erfarenheten men i en småskalig miljö som inget storskaligt och massproducerat någonsin kan mäta sig med. Vi kallar det Small Scale Shirting.

Skjortskrädderi 3 - smal.jpg

Passformen

Att ha mätt upp tiotusen kunder har

gett oss unika kunskaper

Vi har mätt upp över 10,000 skjortkunder i våra butiker. Det har gett oss ovärderlig kunskap om passform. Storlekarna är klassiska men med vissa små justeringar utifrån våra unika erfarenheter.

Många av de stora tillverkarna tar en genväg och syr storlek 39 och 40 i samma mått, förutom i kragen, för att sedan hoppa upp 6 cm över bringa och midja i storlek 41 och 42, osv. Vi är ambitiösare än så och gör storlekar som bara skiljer 3 cm över bringa och midja. Omvänt, tänk dig att du ska prova kostym men varannan storlek saknas så blir det kanske tydligare.

 

Tack vare vår unika erfarenhet och ambitiösare gradering av storlekarna har du betydligt större möjlighet att hitta en bättre passform i våra skjortor.